Odder is a town in the Odder municipality, just south of Aarhus, and in Region Midtjylland. As of 1 January 2014 Odder had a population of 11,404. The town is located in the middle of Denmark, just south of the city of Aarhus and is often affectionately described by its inhabitants as "the heart of Denmark". Odder is served by Odder railway station on the 26.5-kilometre (16.5 mi) Odderbanen railway line which connects the town and other towns in the municipality to Aarhus. The railway line is known as Oddergrisen ("The Odder Pig"). The original A/S Hads-Ning Herreders Jernbane railway line was established in 1884.
Restaurants in Odder
4 based on 9 reviews
Vi stakk innom for å se hva dette var, på en litt kald sommerdag. Det ble en hyggelig overraskelse med urtehage, grønnsakshage, gårdsdyr, lekeapparater mm. Imponerende stort anlegg med god informasjon om hva som er hva. Vi kommer gjerne tilbake en annen dag. Anbefales hvis man er i området.
4 based on 7 reviews
Super hyggelig havn midt i Aarhus bugten. På en solskinsdag findes ikke bedre sted, end den hyggelige havn på øen uden biler hvor tiden står stille og stress ikke findes.
4 based on 14 reviews
Kirken ligger utrolig smukt midt på øen og midt i byen. Det er en gammel landsbykirke med nogle få kalkmalerier. Det er ret specielt, at kirken er bygget sammen med fyrtårnet, der desværre ikke var åbent, da vi var der. Der var henvisning til et tlf. nr., som desværre ikke blev taget.
4.5 based on 2 reviews
Vi besøgte i dag, søndag denne fine kirke, som var varm og dejlig at træde ind i. Duften af varme fra netop overstået gudstjeneste er altid rart at blive omfavnet af. Koret er med kampesten i romansk stil. Tårnet fra slutningen af middelalderen er bygget i munkesten, - et styltetårn, der senere blev tilmuret.
Det flotte skib er en fregat, som er skænket af kromanden Albert Christian Hjorth, som havnede i Norsminde efter forlis.
Kirkegården var smuk at se, - var grøn og velplejet. Kompliment til graveren.
4 based on 2 reviews
Det er lidt af en oplevelse og surprise, der møder os, da vi søger en kirke skråt overfor kroen. Så øjner man en ruin og ser en portrætbuste på toppen.
Hvad sker der her? Og hvem havde forestillet sig, at busten præsenterer Frederik VII godt gemt væk i græs, men i fine omgivelser?
Når man er vel ankommet deroppe får man en fornemmelse af historiens vingesus. Der er den fineste oversigt, som man kan læse og heri finde den smukke baggrund for Frederik VII's buste i Norsminde.
Kirken hedder egentlig Meden kirke og blev fredet i 1981 i samme omfang som øvrige fortidsminder i Danmark, som der er knap 30.000 af.
4 based on 1 reviews
Det er en lille kirke med kun 80 siddepladser. Opført omkring år 1200. Skibet er forlænget omkring 1500, hvor tårnet også er tilføjet. Våbenhus er også en senere tilføjelse, der nævnes første gang i 1676. Kirken er speciel ved at den har bevaret sit flade loft. Altertavlen er sammensat af 3 perioder. Ældst er figurerne øverst, tavlen fra ca. 1670. Prædikestol fra midten af 1600 årene. Døbefont fra kirkens tilblivelse.
4 based on 1 reviews
Der var låst til denne kirke i dag, søndag!
Ingen henvisning om, hvor man kan hente en nøgle!!
Altertavlen fra 1613 havde jeg gerne set i dag.
Omgivelserne omkring kirken var en oplevelse i sig selv i meget smukke omgivelser.
4 based on 1 reviews
Galleriet var småt med med meget varieret kunst; malerier, akvareller, skulpturer, fotografisk kunst mm.
Et lille og fint udvalg af de forskellige kunstnere.
For undertegnet var det dog en skam, at kunsten stak i alle retninger; jeg så gerne at kunsten i højere grad havde et anker i Tunø - i det mindste som en antydning i materiale, stuktur eller idé. Det er selvfølgelig en smagssag.
Endnu mere hyggeligt var det, da vi bestilte kaffe/te og kage. Kaffen var god og billig (10kr) og æblekagen lækker. Dertil fik vi en hyggelig sludder med kunstneren/galleriejeren, der var med til at gøre dette sted til en "skjult perle" på Tunø.
Tager du til Tunø, så lad termokanden blive hjemme og besøg Galleri EggertART i stedet!
4 based on 1 reviews
Vi var til bisættelse fra denne kirke i dag, og den hvide kirke stod smukt denne solrige forårsdag. I den smukke kirke fra 1100-tallet i romansk stil bemærkede jeg særligt prædikestolen med lydhimmel
( o.1590-1600) med malerier af Kristus og apostlene i storfelterne, og malerier af evangelisterne (1703) med deres symboler på opgangen.
3.5 based on 3 reviews
This old church is so remarkable for koncerts, both for instrumental and choir. The organ have a wonderful sound. You feel generations use and happiness for this building!
ThingsTodoPost © 2018 - 2024 All rights reserved.